Hogyan tartsa biztonságban értékeit a garázsban?

2019.02.01

Ön is a garázsában tárolja az autóját, eszközeit, berendezéseit és egyéb értéktárgyait?Ezeket általában biztonságban akarjuk tartani, de elkülönítve a főépülettől. Ugyanakkor a garázsok egy otthon sérülékeny területe is lehetnek, gyakran elsődleges belépési és kilépési útként szolgálnak.

Bár a legtöbbünk valószínűleg biztonságos környéken él, mindig fennáll a veszélye annak, hogy a betörők megkörnyékezik az ingatlanunkat és a garázskaput vagy garázst tartják a leggyengébb pontnak. Annak érdekében, hogy a garázs a lehető legbiztonságosabb legyen a megszakítások próbálkozásaitól, itt van néhány tipp, amit a garázs biztonságának megőrzése érdekében követhet:

Mindig tartsa zárva és zárva az garázsajtót

Soha ne hagyja nyitva a garázskaput, még akkor sem, ha valaki otthon van. Bárki, aki elhalad vagy meglátogat, nézhet valamit érdekesnek, különösen, ha van valami értékes, amit a garázsban tartanak. Ne hagyja nyitva az ablakokat, és tartsa mind az ajtókat, mind az ablakokat zárva, amikor senki sem tartózkodik ott. A mellékelt garázsokkal rendelkező lakások számára ajánlott, hogy a házhoz vezető ajtó zárva maradjon, és még biztonságosabbá tétele érdekében kettős zárral is ellátott legyen.

Legyen refelektorfényben a garázskapu | garázs

Egy fényesen megvilágított garázs teszi a tolvajokat és a betörőket nyugtalanná, mert könnyen láthatóak. Szerelje be a lámpákat minden ajtón, és ha lehetséges, az ablakok körül is. A külső világítás, mint például a süllyesztett lámpák vagy a fali lámpák, nemcsak a biztonságot, hanem az éjszakai szépséget is növeli otthonában.

Ha aggódik az energiafogyasztás miatt, vagy szükség van egy extra réteg biztonsági megvilágításra, telepítse a mozgásérzékelő fényszórókat, amelyek csak akkor kapcsolnak be, ha valaki a közelben van. Ezek a ragyogó fények lehetővé teszik Önnek és másoknak, hogy váratlan mozgalom volt a környéken, és biztosan elrettent a sok lehetséges tolvajt.

Függönyözze fel  a garázsablakokat

Szerelje fel a garázsok ablakai fölötti fedeleket vagy függönyöket, hogy megakadályozza, hogy bárki láthasson bármilyen eszközt vagy nagy értékű berendezést. Használjon puszta anyagokat, például szöveteket vagy műanyag lapokat, amelyek beengedik a fényt, de megakadályozzák, hogy a garázs belsejében bármit láthasson.

Telepítsen egy megbízható garázskaput

A garázskapunak erős, szilárd akadályt kell képeznie a bel és a külvilág között. Válasszon egy olyan Garázskaput, amely kiváló minőségű anyagból épült, mégis barátságos esztétikát tart fenn, mint például a Marcegaglia garázskapu paneljei.

Riasztórendszer telepítése

Még egy egyszerű ajtóérzékelő is elrettentő hatást gyakorolhat az esetleges tolvajokra. Az ajtóérzékelők hangjelzést küldhetnek, amikor a garázskapu kinyílik, és elriasztja mindenkit, aki megpróbál beugrani.

Számos garázskapu nyitó is rendelkezik beépített biztonsági funkciókkal, beleértve az önzáró rendszert vagy az ajtó nyitó vagy zárt állapotának ellenőrzését. Sok nyitó most már gyakran integrálódik az okostelefon alkalmazásokkal, így akár az interneten is megnyithatja vagy zárhatja a garázskaput.

Soha ne ossza meg biztonsági kódját

Ha a garázsán kívül van vezeték nélküli billentyűzet, soha ne mondja el senkinek, hogy mi a biztonsági kód. A billentyűzet használatakor győződjön meg róla, hogy senki nem látja a megnyomott számokat. Ha bármilyen okból meg kell osztania a kódot valakivel, győződjön meg róla, hogy valaki igazán megbízható, és győződjön meg róla, hogy rendszeresen megváltoztatja a kódot, hogy bárki nehezen tudja kitalálni, mi az.

Hozza magával a kulcsokat a garázsba

Ha otthon vagy távol, mindig győződjön meg róla, hogy a házat és a garázs kulcsokat tartsa rajta, nem hagyja őket az autóban vagy egy titkos rejtekhelyen otthon. Például, ha a kulcsok az autóban maradnak, és betörik, a tolvaj könnyen hozzáférhet a garázsához, ha tudják, hol laknak. Ha a garázskapu távirányítóval működik, vegye figyelembe a kulcstartó típusú távirányítót, amelyet a zsebében, pénztárcájában vagy táskájában hordozhat.